"Záchranár" svätý Páter Pio

0
Páter Pio alebo svätý Pio z Pietrelciny je známy ako jeden z najväčších svätcov našej doby. Správy o jeho živote ukazujú pozoruhodné veci, ktoré sa môžu stať, keď je niekto tak úplne oddaný Bohu. Stretlo sa s ním veľmi veľa ľudí – a navždy sa zmenili. 

Neexistuje spôsob, ako poznať nespočetné množstvo duší, ktoré prišli k Bohu vďaka múdremu (a niekedy dosť drsnému!) vedeniu Pátra Pia. Pre mnohých bol sprievodcom na ceste do neba. 

Páter Pio napríklad zachránil generála pred samovraždou. Po talianskej porážke pri Caporette počas prvej svetovej vojny cítil jeden z generálov také zúfalstvo, že sa rozhodol vziať si život. Po tomto rozhodnutí prikázal vojakovi, aby nikoho nevpúšťal do jeho kancelárie, chystal sa totiž zabiť. 

Zrazu začul hlas, ktorý mu hovoril, aby prestal s týmto nezmyslom. Generál sa pozrel hore a zbadal tam mnícha. Otrasený okamžite zmenil názor a vybehol z kancelárie. Bol nahnevaný, že vojak napriek jeho príkazu vpustil mnícha do kancelárie. Vojak však rázne odvetil, že ani do kancelárie, ani okolo kancelárie nikto nešiel. O niekoľko rokov neskôr sa generál stretol s Pátrom Piom, ktorého okamžite spoznal!


Páter Pio je známy tým, že bol skvelým spovedníkom. Niekedy trávil v spovednici až 15 hodín denne a počúval vyznania. Bol ale známy aj tým, že sa nesprával prehnane milo k tým, ktorí nečinili skutočne pokánie a práve takí sa báli prijať od neho sviatosť. Kajúcnici niekedy odchádzali rozhorčení a šokovaní. 

Ale Páter Pio dokázal ukázať aj "druhú tvár". Bol veľmi nežný a jemný k tým, ktorí sa skutočne zmierili s Bohom. Pretože vedel čítať svedomie, pomáhal kajúcnikom vyznať sa zo svojich hriechov, keď im hanba a ľútosť bránili v reči. Dokonca aj tí, ktorých nahneval, si často uvedomovali svoju chybu a robili pokánie a potom sa vracali k spovedi, aby sa zmierili s Bohom.   

Páter Pio dokonca navštívil priateľa na smrteľnej posteli, na opačnej strane sveta. V Taliansku sa spriatelil s biskupom a sľúbil mu, že bude po jeho boku, keď nadíde chvíľa konca jeho života. O mnoho rokov neskôr prišiel v Uruguaji k tomuto biskupovi priateľ. Ponáhľal sa k nemu, pretože biskup zomieral. Prešiel okolo kapucínskeho mnícha, ktorý odchádzal od postele, ale nevšímal si ho. Umierajúci biskup len zašepkal - Padre Pio. Biskupov priateľ neskôr odcestoval do Pietrelciny a spoznal, že tým kapucínskym mníchom, ktorý odchádzal od postele zomierajúceho biskupa, je Páter Pio.  

Páter Pio môže pomôcť aj nám! Jeho energia, jemnosť a múdrosť sú dodnes príkladom pre nás všetkých. Pomáhal, liečil a sprevádzal ľudí životom a smrťou. Môžeme sa k nemu modliť za seba a svojich blízkych. 

Svätý Pio z Pietrelciny, oroduj za nás!

Masima - svätý Páter Pio

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Každý komentár je spravovaný Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top