Proroctvo Pátra Pia

0
V rukopise Proroctvá Pátra Pia, ktorý je objemným zväzkom poznámok a záznamom predpovedí, ktoré svätý Páter Pio poznamenal, sa môžeme dočítať o budúcnosti a udalostiach, ktoré sa mali stať po jeho smrti v roku 1968. Niektoré vízie však Páter Pio zdieľal. Jednou z nich je aj toto proroctvo. 

Otec John P. Duggan bol kaplánom v americkej armáde – patril k 304. krídlu 15. leteckej armády a sídlil v Cerignole – vzdialenom necelú hodinu jazdy od kláštora Pátra Pia. Otec Duggan bol kňaz s levím srdcom, ktorý mal v tom čase asi 30 rokov. 

Písali sa 40-te roky, vtedy ešte Páter Pio nebol v Amerike známy a hoci otec Duggan nebol nikdy svedkom nejakého veľkolepého zázraku Pátra Pia, priviedol do kláštora amerických vojakov, aby sa zoznámili s budúcim svätcom. 

Otec Duggan, vierohodný kňaz s hlbokou pokorou vtedy predstavil vojakov, ktorí boli pod jeho duchovnou starostlivosťou inému kňazovi, o ktorom vedel, že môže viesť týchto mužov vyššími cestami. 

Keď sa otec Duggan pýtal Pátra Pia na budúcnosť Ameriky a Ruska, Pio povedal jasne:  "Ruský ľud sa obráti. Ich úplné obrátenie prebehne veľmi rýchlo. Obrátenie Spojených štátov bude pomalé, ale isté."


Pri inej príležitosti Páter Pio zopakoval tú istú víziu, keď sa rozprával s americkým vojakom  Leone Fanningom. Desiatnik Fanning, cítil volanie stať sa kňazom, ale kvôli nástupu na vojenskú službu nemohol vo svojom povolaní pokračovať. Ale Pátrovi Piovi o tom nikto nepovedal.

Vtedy sa stalo čosi úžasné. Keď sa Páter Pio na neho pozrel, povedal: „Vaše meno nie je len Leone. Jedného dňa to bude otec Leone.“ Fanning sa jeho slovami len utvrdil vo svojom povolaní a veril, že Páter Pio má skutočne nadprirodzený dar čítať budúcnosť.

Slová Pátra Pia sa naplnili, keď bol vojak Leone Fanning prepustený z vojenskej služby, vrátil sa do Ameriky a v roku 1954 bol vysvätený za kňaza. Bohu slúžil pri oltári 54 rokov.

Kým však mladý Fanning trávil čas s Pátrom Piom, spýtal sa ho na obrátenie Ruska a dostal túto odpoveď: „Áno, Rusko sa obráti tak, ako predpovedala Panna Mária, Rusko však ukáže Spojeným štátom lekciu obrátenia.“

Páter Pio: Skutočný príbeh - C. Bernard Ruffin

Masima - svätý Páter Pio

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Každý komentár je spravovaný Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top