Jej choroba bola nevyliečiteľná. Dr. Koop nemohol pomôcť - ale Páter Pio mohol!

0
C. Everett Koop pôsobil ako americký hlavný chirurg počas doby prezidenta Reagana v rokoch 1981 až 1989. Dr. Koop, ktorý zomrel v roku 2013, bol okrem iného známy tým, že obhajoval pravidlá, ktoré nariaďujú, aby lekári a nemocnice poskytovali maximálnu starostlivosť dojčatám, ktoré sú vážne postihnuté.

Predtým, ako bol Dr. Koop vymenovaný za hlavného chirurga, bol detským chirurgom, ktorý dosiahol medzinárodné uznanie za úspešné oddelenie siamských dvojčiat a za pokrok v oblasti detskej chirurgie s novými, život zachraňujúcimi postupmi. S najväčšou výzvou sa však stretol v roku 1966 v prípade malej Very Marie Calandrovej.

Vera Marie bola piatym dieťaťom Harryho a Very Calandrových, prevádzkovateľov malého obchodu s potravinami v Norristowne v Pensylvánii. Vera Marie sa narodila s vrodeným ochorením obličiek, ktoré ju ohrozovalo na živote. 

Dr. Koop vykonal niekoľko operácií na vážnych defektoch močových ciest dieťaťa v Detskej nemocnici vo Philadelphii, nakoniec jej odstránil močový mechúr a varoval jej rodičov, že takto nemôže dlho žiť a že dieťa určite zomrie.  


Vera Calandra nebola ochotná jednoducho čakať, kým jej dcéra zoslabne a priblíži sa k smrti. Čítala o zázrakoch Pátra Pia a v roku 1968 – len pár týždňov pred jeho smrťou odcestovala aj so svojím ťažko chorým batoľaťom do jeho kláštora v San Giovanni Rotondo. 

Páter Pio prijal pani Calandrovú a jej dve deti vrátane chorľavej Very Marie. Požehnal ich a svoje boľavé, ranené ruky položil na čelá detí.

Po návrate Calandrových domov, doktor Koop znovu vyšetril mladú Veru Marie v Detskej nemocnici a na svoje počudovanie zistil, že rastie malý zárodočný močový mechúr, nahrádzajúci ten, ktorý jej chirurgicky odstránil. Podľa lekárov to bolo z lekárskeho hľadiska nevysvetliteľné. 

Keďže páter Pio bol v čase zázraku ešte nažive, nemožno tento prípad považovať za jeden zo zázrakov, nevyhnutných na kanonizáciu, ale rodina je napriek tomu vďačná a verí, že to bola modlitba Pátra Pia, ktorá prinavrátila Vere Marii plné zdravie.

Vera Maria sa zotavila a začala žiť normálny život. Jej matka Vera po tom, čo Bohu sľúbila, že rozšíri správu o divotvorcovi, ak bude jej dcéra žiť, založila Národné centrum pátra Pia v Barto v Pensylvánii. 

Masima - svätý Páter Pio

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Každý komentár je spravovaný Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top