Páter Pio a smutný príbeh pápeža, ktorý bol potratený

0
Príbeh, ktorý koluje na sociálnych sieťach rozpráva o dni, kedy Páter Pio ukázal žene dieťa, ktoré potratila. Najzaujímavejšie je, že z vôle Božej by tým dieťaťom bol pápež.

Páter Pio povedal žene, ktorá išla do jeho spovednice: "Zatvorte oči a povedzte mi, čo vidíte."
Žena poslúchla, zavrela oči a povedala: "Vidím obrovské námestie s množstvom ľudí. Medzi ľuďmi vidím slávnostne sa posúvajúci sprievod. V audiencii vidím veľa kňazov, biskupov a kardinálov: všetci predchádzajú pápežovi, ktorý nastupuje na trón. Áno, presne vidím pápeža na veľkom tróne a veľký dav oslavujúci toho pápeža, veľmi pekné... Ale čo to všetko znamená?"

Páter Pio odpovedal: "Dieťa, ktoré si zabila vo svojom lone potratom, z vôle Božej, by malo byť tým pápežom."
Úbohá žena vypustila zo seba hlboký, ťažký, ale poriadne silný vzdych a omdlela pri spovednici.


Hoci sa nepodarilo overiť autorstvo textu, príbeh má zásadný význam, pretože nás vedie k zamysleniu sa nad bežnou a krutou situáciou: pokánie mnohých žien, ktoré boli na potrate.

Ďalší bod, ktorý text prináša na svetlo: koľko ľudí bolo kruto zavraždených ešte v maternici a mohlo to zmeniť dejiny ľudstva a Cirkvi?

Táto skutočnosť nám okrem pripomína postoj Pátra Pia, ktorý bol vždy vehementne proti potratom.

Páter Pio zašiel dokonca tak ďaleko, že odmietol dať rozhrešenie žene, ktorá bola na potrate. Prípad je v knihe, ktorú napísal  františkánsky mních Pellegrino Funicelli. Keď sa Pátra Pia spýtal na jeho tvrdosť voči potratom, odpovedal: „Deň, keď ľudia stratia pocit hrôzy z potratov, bude pre ľudstvo najstrašnejším dňom. Potrat nie je len vražda, je to aj samovražda. Nemali by sme mať odvahu ukázať svoju vieru tvárou v tvár tým, ktorí spáchali dva zločiny jedným činom?

Samovražda? Áno, páter Pio uvažoval o samovražde potratu. A vysvetlil: „Pochopili by ste túto samovraždu ľudskej rasy, keby ste rozumom videli Zem obývanú starcami a bez detí, spálenú ako púšť. Ak by ste sa takto zamysleli, pochopili by ste dvojitú závažnosť potratu: zmrzačenie aj života rodičov.

Týmto rodičom posypem popol z ich zničených plodov, aby som im ukázal ich zodpovednosť a odoprel im možnosť odvolávať sa na svoju nevedomosť.

Umelé prerušenie tehotenstva nemožno brať s falošnými úvahami a falošnou zbožnosťou. Bolo by to ohavné pokrytectvo .

Hoďte ten popol do tváre ich vražedným rodičom. Ak v nich nenechám pocit viny, budem sa cítiť zapletený do ich vlastných zločinov.“

Na záver, sám Páter Pio uznal svoju prísnosť vo vzťahu k potratom: "Keď poviem slová, možno trochu silné, ale spravodlivé a potrebné pre tých, ktorí páchajú tento zločin, som si istý, že som získal Božie schválenie pre moju prísnosť."


Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Každý komentár je spravovaný Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top