Chlapec sa uzdravil z rakoviny na príhovor sv. Pátra Pia

0
Brazílčanka Greicy Schmitt, matka troch detí, sa podelila o svoje svedectvo o tom, ako sa jej najmladší syn Lazaro vyliečil z rakoviny. Stalo sa tak po tom, čo sa rodina modlila k svätému Pátrovi Piovi s prosbou o jeho príhovor.

Príbeh sa začína v októbri 2016, keď sa mních, člen miestnej katolíckej komunity, stretol po omši vo farskom kostole s rodinou chlapca, ktorý nemal v tom čase ani rok a bol zdravý. Mních sa spýtal na jeho meno a prikázal, aby sa zaňho modlili k Pátrovi Piovi. Rodina, ktorá o svätcovi dovtedy nepočula, sa o neho začala zaujímať a horlivo sa k nemu modlila.

Príbuzní chlapcovej rodiny netušili, prečo Lazaro vyžaduje modlitby, no zrejme sa sám Duch Svätý dotkol srdca a mysle brata, ktorý odporučil príhovor svätého Pátra Pia. 

V máji 2017 bol Lazarovi, ktorý mal vtedy jeden a pol roka, diagnostikovaný retinoblastóm (zhubný nádor oka). Zrazu modlitby celej rodiny dostali nový význam. Ako hovorí Greicy: "Boli sme posilnení vierou a dôverou v príhovor Pátra Pia."

Malý Lazaro absolvoval operáciu a po nej deväťmesačnú liečbu. „Po poslednej chemoterapii – spomína jeho matka – som dala pátrovi Piovi sľub a požiadala som ho o večnú starostlivosť o môjho syna. Sľúbil som svätcovi, že na oplátku ponúknem noviciátu komunity jeho obraz.

Tento sľub bol zložený v januári 2017 a 23. septembra toho istého roku pri pamätníku Pátra Pia bol obraz svätca umiestnený v kláštornej kaplnke.


V súčasnosti zostala z nádoru len spomienka. Lazaro žije so svojimi rodičmi a dvoma staršími bratmi, Joãom a Augustom, v Parane v južnej Brazílii. Všetci traja chlapci sú miništranti a radi jazdia na koňoch.

Niekto môže namietať, že za vyliečenie chlapca môže len šikovnosť lekárov. Musíme si však uvedomiť, že Boh veľmi často pôsobí prostredníctvom ľudí. Príhovor Pátra Pia pomohol rodine zostať silnou a plnou nádeje a môžeme oprávnene veriť, že dostal Božiu milosť viesť Lazarov lekársky tím a posilniť zdravie mladého chlapca.

Nech viera, ktorá rodine Schmittovcov pomohla v ťažkej skúške s rakovinou a dala im silu a nádej, zostáva ich neotrasiteľným základom. Nech Páter Pio dohliada na Lazara a jeho bratov počas ich života. Páter Pio, oroduj za nás všetkých!


Masima
foto: Greicy Schmitt, instagram

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Každý komentár je spravovaný Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top