Zachránil príhovor Pátra Pia dušu môjho umierajúceho manžela?

0
Som presvedčená, že svätec bol prítomný v nemocničnej izbe môjho manžela a prihováral sa za neho. Vďačne spomínam na deň, kedy sme s Pátrom Piom "zoznámili". Stalo sa to vtedy, keď moja upratovačka Curt priniesla relikviu zosnulého kapucínskeho mnícha spolu s našimi čerstvo vyčistenými šatami. "Je to veľmi mocný príhovorca," povedala Curt, keď mi podávala brožúru s informáciami o legendárnom mystikovi, ktorá obsahovala aj modlitby za jeho zázračný príhovor.

V tom čase, keď som sa len nedávno vrátila z evanjelickej cirkvi späť do katolíckej, o svätých som vedela veľmi málo, a ak mám byť úprimná, stále som nebola uzrozumená s modlením sa k svätým. V brožúre som sa dočítala, že Páter Pio bol prvým kňazom v histórii Cirkvi, ktorý niesol viditeľné stigmy - Kristove rany, ale zistila som aj to, že 25. mája oslavoval narodeniny, rovnako ako môj manžel Bernie. Odhodlala som sa ho vyzvať, aby sa stal špeciálnym príhovorcom pre Bernieho obrátenie.  

Hneď na to, som si kúpila knihu o Pátrovi Piovi, aby som sa dozvedela viac o jeho živote. Úprimne povedané, vydesilo ma, keď som sa dočítala o diablovi, ktorý ho sácal na podlahu v jeho cele! Napriek tomu som si myslela, že Páter Pio je mocná sila, s ktorou sa dá bojovať a privolala som jeho nebeskú pomoc. Potom som spravila to, čo by urobila každá dobrá katolícka manželka - položila som relikviu, ktorú mi dala Curt pod manželov matrac a modlila sa za príhovor Pátra Pia, aby som duchovne prebudila svojho manžela. Trvalo to dve desaťročia. 


Nastal rok 2008 a v našej rodine sa vyskytli vážne problémy. Bernie sa ocitol v hlbokých osobných aj duchovných problémoch. V lete som sa vybrala do Ríma na rozhodla som sa navštíviť svätyňu Pátra Pia v San Giovanni Rotondo, aby som sa pred telom kanonizovaného svätca pomodlila za manžela.

Prišla som tam v deň, ktorý bol výročím kanonizácie svätého Pátra Pia. Celý deň som strávila v modlitbe za Bernieho, dala som za neho slúžiť omšu a zúčastnila som sa mariánskej procesie po areáli kláštora spolu s ďalšími stovkami pútnikov. Bol to neuveriteľne silný svätý deň, ktorého vrcholom bolo pokľaknutie pred dokonale krásnym a neporušeným telom svätého Pia, aby som prosila o manželovo obrátenie.  

Vtedy nikto netušil, že Bernie o niekoľko mesiacov neskôr utrpí srdcový infarkt v takom rozsahu, že svoju obeť všeobecne zabije za menej ako tri minúty.  Bernie to sotva prežil, potom ležal v kóme a po zlyhaní viacerých orgánov na jednotke intenzívnej starostlivosti v neďalekej nemocnici neuveriteľných, bolestivých, no vzácnych 87 dní.

Doteraz mám v pamäti jeden konkrétny moment istej hroznej noci, kedy mu lekár musel trikrát dávať elektrické šoky, aby Bernieho udržal nažive. Uprostred tejto noci, keď lekári bojovali o jeho život, som sa presvedčila o dvoch konkrétnych duchovných udalostiach - verila som, že Bernie zomrel a stretol sa s Bohom, a veľmi silne som cítila prítomnosť Pátra Pia v nemocničnej izbe a tiež jeho príhovoru.

Hoci túto stranu neba nepoznám, moje tušenie bolo správne. Bernie sa o šesť týždňov prebudil z kómy a povedal mi, že skutočne "zomrel" a odišiel do neba, aby sa stretol s Bohom. Veľmi jasne videl stav svojej duše, svojho rozdeleného srdca, popísaného samým sebou. Boh mu povedal, že nemá dovolené vstúpiť do neba a poslal ho späť, aby napravil svoj život. 

Bernie potom strávil šesť týždňov svojho pozemského života neopísateľne chorý, no v pokoji si užíval to, čo nazval "spoločenstvo" s Bohom nevýslovnej lásky a milosrdenstva, ktoré mal možnosť osobne spoznať na druhej strane. Bernieho smrť bola majestátna a svätá a ja dodnes nosím so sebou relikviu svätého Pia, aby som sa pravidelne modlila o jeho príhovor.

Len Boh, hovorím, môže osvietiť dušu svojou milosťou a ukázať tej duši, čím je. — Svätý Pius z Pietrelciny 

Svätý Padre Pio z Pietrelciny, oroduj za nás!

Masima - svätý Páter Pio

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Každý komentár je spravovaný Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top