Zločincovi odhalil dušu

0
Boh vidí všetko čo robíme a raz mu budeme musieť dať odpoveď na všetko, čo sme urobili. Nasledujúci príbeh ilustruje, že Boh pozná aj naše najskrytejšie myšlienky.

Istý muž, patriaci do skupiny zločincov, sa rozhodol zabiť svoju manželku, aby sa mohol oženiť s inou ženou. Vytvoril si plán, ktorý by mu poskytol dobré alibi.

Jeho manželka bola oddaná Pátrovi Piovi, ktorý vtedy žil v mestečku Gargano. Keďže muža v tomto meste nikto nepoznal, ani jeho reputáciu, myslel si, že by jeho vražedný plán mohol uskutočniť práve tu.

V jeden deň manželke navrhol, aby si urobili výlet do Gargana s tým, že by mohla navštíviť Pátra Pia, ktorého tak veľmi obdivuje.


Keď prišli do mesta, nechal svoju manželku osamote v hoteli a on sám sa vybral do kláštora zabezpečiť manželke spoveď u Otca Pia.  Myslel si, že zatiaľ čo bude jeho žena na spovedi, bude sa prechádzať po meste, aby mal potvrdené alibi.
Vyhľadal hostinec, kde by mohol pozvať nejakých ľudí na drink, potom sa s nejakou výhovorkou z krčmy vytratiť, aby mohol svoju manželku zabiť a potom sa vrátiť späť.
Kláštor bol obklopený otvorenou krajinou a posmelý slabým svetlo večera sa cítil istý, že nikto ho neuvidí. Plán bol dokonalý. Keď sa dostal do kláštora, uvidel v spovednici Pátra Pia. V okamihu pocítil impulz, ktorý nevedel ovládnuť. 
Pokľakol pred Pátra Pia a začal robiť znamenie kríža. Skôr než skončil, zo spovednice sa ozývali výkriky: „Choď preč! Choď preč! Choď preč! Nevieš, že je zakázané zabiť?“ Páter ho chytil za ruky a odvádzal preč.

Muž bol ohromený, nerozumel tomu a zúfalý. Utiekol von, do okolitej prírody, kde zakopol o balvan a padol dolu tvárou do bahna. Vtedy si po prvý raz priznal hrôzu svojho života, celého  ponoreného do hriechu. Po chvíli videl všetku svoju existenciu a počas týchto múk svojej mysle pochopil svoju neľudskú zlosť.

Hlboko strápený sa vrátil späť do kostola a požiadal Pátra Pia, aby ho vyspovedal. Páter Pio, prihovárajúci sa mu priateľským hlasom súhlasil. A miesto neho mu Otec Pio za okamih vymenoval hriech po hriechu, zločin po zločine a to všetko v neuveriteľných detailoch, až kým nedošiel k jeho nedávnemu úmyslu zabiť svoju manželku. Muž začudovane počúval Pátra Pia, hovoriaceho mu o vražde, ktorú v mysli plánoval. Ako to vie? Veď sa o tom nikomu nezmieňoval!
Vyčerpaný, ale nakoniec oslobodený sa vrhol k nohám Pátra Pia a prosil o odpustenie. To však nebol koniec. 
Páter Pio sa ho pred rozhrešením opýtal: „Chceli ste mať deti, nie? Tak už viac neurážaj Boha a budeš mať dieťa.“ 

O rok neskôr sa muž vrátil k Pátrovi Piovi. Bol nielen napravený, ale úplne obrátený otec dieťaťa, ktoré sa mu narodilo s tou ženou, ktorú chcel kedysi zabiť.  

Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Každý komentár je spravovaný Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top