Modlil sa k nemu za šťastnú smrť

0
Svätý Páter Pio niekoľko mesiacov pred svojou smrťou požiadal, aby bol v blízkosti jeho cely zavesený obraz svätého Jozefa.

Pátrovi spolubratia si všimli, že svätec sa každý deň zastaví pred zmieneným obrazom a mlčky sa na neho pozerá. Až neskôr sa dozvedeli, že sa svätý Páter Pio každý deň modlil k svätému Jozefovi za šťastnú smrť. Niektorí kapucíni tiež uviedli, že niekoľko týždňov pred smrťou Pátra Pia sa zdalo, že kláštor Panny Márie Milosti má úplne inú atmosféru. Chodby, miestnosti a zhromažďovacie priestory i samotný kláštor sa zdali ako byť naplnené tým, čo sa označuje ako mystické ticho. V tom čase ešte nikto netušil, že Páter Pio čoskoro zomrie.


Keď Páter Pio cítil, že sa blíži jeho hodinka, ponoril sa do modlitby. Jeden z jeho duchovných synov povedal: "Život Pátra Pia bol zasvätený modlitbe. Od prvých modlitieb, ktoré sa naučil v Pietrelcine. až po Otče náš, ktorý sa modlil vo svojej cele počas posledných hodín svojho života, keď si bol dokonale vedomý svojho bezprostredného odchodu. Modlil sa v pokušeniach, radostiach, v ťažkostiach i v chorobe. Boh v ňom celú svoju existenciu a každú činnosť naplnil v modlitbe."   

Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Každý komentár je spravovaný Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top