Duchovné rady otca Pia

0
Keby sa svet obrátil hore nohami, keby temnoty zasiahli všetko, nesmie nič napĺňať tvoju dušu nepokojom, pretože Boh je s tebou.

Majme na pamäti, že osudom vyvolených duší je utrpenie. Je treba znášať ich kresťansky. Je to požiadavka, podmienka slávy, ktorú stanovil Boh, darca každej milosti a daru vedúceho k spáse. 

A tak hore srdce, dôverujme len samotnému Bohu; pokorme sa pred mocnou Božou rukou, prijmime s odovzdanosťou do Jeho vôle každé trápenia, ktorému nás On, láskavý Otec, chce podrobiť, aby nás povýšil v deň navštívenia.


Kiež je všetkou našou starosťou iba milovať Boha a oddať sa Mu vo všetkom, nestrachovať sa o nič, pretože máme vedieť, že Boh bude vždy nad nami bdieť a starať sa o nás viac, než si dokážeme predstaviť. 

Nepozastavuj sa nad tým, prečo trpíš; nehľadaj odpoveď (na otázky), ale s rozhodnosťou kráčaj dopredu. 

Ježiš nedopustí, aby Ti bolo ublížené, alebo aby si utrpel stratu. Len sa sám (sama) nestrať a vytrvaj v predsavzatiach. 

A tak hlavu hore! 

Keby sa svet obrátil hore nohami, keby temnoty zasiahli všetko, nesmie nič napĺňať tvoju dušu nepokojom, pretože Boh je s Tebou a svojou mocou Ťa v boji podrží. 

/Melchiorre da Pobladura, Alessandro da Ripabottoni (ed.). „Padre Pio da Pietrelcina. Epistolario“, 1.–4. sv., San Giovani Rotondo, 1973–1974/

Masima

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Každý komentár je spravovaný Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top